СИНЯЯ РУКА
Що відбувається:
Експозиція
Коли:
01.08 - 01.09.2020
Організатори:

Проєкт «Moving Monuments/Пам’ятники, що рухаються»

20 серпня 2019, на набережній громадського простору *8 ПРИЧАЛ в Миколаєві встановив новий арт-об’єкт «Middle Way» у вигляді гігантської синьої руки в рамках проєкту «Moving Monuments/Пам’ятники, що рухаються».

Це відбулося в рамках робочого візиту до міста румунської делегації, яку очолив Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану. На відкритті також був присутній миколаївський міський голова Олександр Сенкевич.

Цей арт-об’єкт румунського скульптора, він символізує дружбу і спілкування. Він постійно мандрує в різних дипломатичних і культурних контекстах, та був розміщений на центральних громадських просторах по містах Європи.

В 2014 році – біля Сент Джордж Холлу у м. Ліверпуль, Великобританія. У 2016 році – на Площі Замку в м. Бая-Маре, Румунія. У 2017 році – в м. Кашкайш, Португалія. У 2018 році – перед Будинком Музики в Порту, Португалія, та у Києві, Україна.

Пан Посол зазначив, що брав особисту участь у реалізації проєкту «MovingMonuments/Пам’ятники, що рухаються». За його словам, в деяких містах арт-об’єкт перебував тривалий час – 1-2 роки. За цей період місцеві мешканці так звикли до скульптури, що навіть створили петиції за її повернення.

«Я радий, що Миколаїв погодився прийняти цю скульптуру. Люди мають з надією дивитися в майбутнє. І мистецтво надає таку можливість. Воно робить життя красивішим і більш простим», – сказав Крістіан-Леон Цуркану.

Що відбувається:
Експозиція
Коли:
01.08 - 01.09.2020
Організатори:

Проєкт «Moving Monuments/Пам’ятники, що рухаються»